Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 3. októbra 2012

MELLIBRUDA, JERZY - HĽADANIE SEBA SAMÉHO

MELLIBRUDA, JERZY

HĽADANIE SEBA SAMÉHO
(Poszukiwanie samegom siebie)

Smena, Bratislava, 1987
1. vydanie, 10.000 výtlačkov

psychológia
192 s., slovenčina
hmotnosť: 198 g

mäkká väzba
stav: výborný, nepoužívaná

0,90 €

*112* in **O1**
*011* (kontrola 11.2.2016)
Kto je JERZY MELLIBRUDA? (pol.)


Jerzy Mellibruda, poľský psychológ a psychoterapeut, už roky úspešne uskutočňuje individuálnu a skupinovú psychoterapiu. Všetko, o čom vo svojej knihe Hľadanie seba samého píše, sa istým spôsobom spája s vysvetľovaním kontaktov človeka so sebou samým, s iným človekom, kontaktov s prírodným a spoločenským prostredím. Autor sa zameriava na vytváranie pozitívnych životných hodnôt, na činorodú aktivitu - tvorivosť, pomáha vnikať do vnútra vlastnej osobnosti, a vidieť seba ako súčasť celého ľudstva. Nabáda človeka, aby sa pokúsil zmeniť stav, ktorý ho neuspokojuje, aby sa naučil využívať vlastné skúsenosti na hlbšie poznávanie sveta i seba samého. Buď najdôležitejším pomocníkom a najvernejším spojencom seba samého. Si súčasť sveta, a tak aj svet ako celok môže byť k tebe priateľskejší.

Zdôrazňuje potrebu vedomého napodobňovania vzorov pri formovaní osobnosti. Uvádza rozličné praktické cvičenia a rady, ako vplývať na vlastný charakter.

Preto práve mladý človek na prahu dospelosti bude najvďačnejším čitateľom knihy, ktorá mu môže pomôcť zorientovať sa vo svete, pochopiť seba aj iných, uvedomiť si vlastné možnosti pri utváraní seba a svoj podiel na pretváraní sveta.