Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 23. mája 2017

URBANOVÁ, NORMA - JOZEF BENDÍK

URBANOVÁ, NORMA

JOZEF BENDÍK

Pallas, Bratislava, 1976
edícia Profily (35)
obálka Igor Imro
1. vydanie, 5.000 výtlačkov

umenie, výtvarné umenie, monografie,
136 s., čb a far. fot., slovenčina
hmotnosť: 540 g

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

9,90 € PREDANÉ

*mipet2* (in *087*)

Cieľom tejto monografickej prace je oboznámiť čitateľa so životom a tvorbou jedného z popredných slovenských maliarov — Jozefa Bendíka. Väčšiu časť svojho plodného života prežil v rodnom prostredí malebného Šariša, ktorý sa stal nevyčerpateľným zdrojom jeho umeleckej inšpirácie. Zaujali ho najmä život, zvyky, každodenná práca, radosti, ale aj trpké životné osudy prostého ľudu. Svoje poznatky pretlmočil do drobných žánrových olejomalieb sviežim, kultivovaným koloritom. Vyžaruje z nich neobyčajne srdečný, láskavý vzťah k človeku, no aj kritický postoj k zdrojom jeho utrpenia a biedy, koreniaci v ľudskej zlobe a ľahostajnosti. Humanistický postoj k riešeniu základných životných otázok tvorí najcharakteristickejšiu črtu Bendíkovej tvorby, ktorá tak nadobúda platnosť všeobecnej výpovede. Výrazne sociálne angažovaným prejavom nadobudla Bendíkova maliarska tvorba prvoradý význam v posune vývoja slovenského výtvarného umenia do obdobia uvedomelého proletárskeho prejavu.