Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 23. januára 2016

CLAVELL, JAMES - POTKAN KRÁĽ

CLAVELL, JAMES

POTKAN KRÁĽ
(King Rat)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1984
edícia Retro (27)
preklad Ján Vilikovský
obálka Ján Krížik, Ladislav Borodáč
2. vydanie, 60.000 výtlačkov

beletria, román,
384 s., slovenčina
hmotnosť: 343 g

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý

1,90 € *petca*b-eng*

PREDANÉ *042* moja



Desaťtisíc mužov na ploche necelého kilometra - to bol zajatecký tábor Changi pri Singapure v posledných rokoch druhej svetovje vojny. Hlad, špina, choroby a smrť. Ľudia žijúci na najnižšej úrovni existencie spomínali na život pred vojnou - na ženy, deti, milenky, na normálny svet ľudských hodnôt. Do budúcnosti hľadeli s obavami. Boli ako potkany: natlačení na kopu, vyhladovaní, bezohľadní a neľutostní.

Len jediný sa vedel prispôsobiť: Kráľ, vždy najedený, silný, vyobliekaný a čistý. Americký desiatnik, ktorý sa vyšvihol na nekorunovaného vládcu tohto malého sveta a mal všetko. Slúžili mu takmer všetci bez rozdielu hodnosti a spoločenského pôvodu. A nenávideli ho. Aj v tomto malom, zdanlivo uzavretom svete pracovali obyčajné ľudské vášne. Tvrdo a neúprosne. lakomstvo, túžba po moci, nenávisť. Až do nečakaného rozuzlenia.